QI GONG

Qi Gong & Brunch

a Flor de la Vida
tardor/hivern 2023


Acompanya'ns a practicar Qi Gong a la natura amb un gustós Brunch Vegetarià a Flor de la Vida, un maset familiar a les muntanyes de Reus (Tarragona)

PROPERES DATES
2024La Professora

La classe de Qi Gong està dirigida per Alba Naudí.
Alba és alumna-aprenent del Mestre José Maria Sarto , el seu estudi i pràctica de Qigong es basa en un enfoc de Qigong per a la Salut, usant diferents estils i disciplines amb l'objectiu d'equilibrar el cos-ment-esperit a través de les diferents seqüències i pràctiques.

La classe

A les meves classes de Qi Gong ofereixo diferents estils els quals sempre practico amb un objectiu general o personalitzat que combina moviments de ritme lents i adequats per a qualsevol tipus de persona. Tant si has practicat mai com no aquesta classe és per a tu.

Tinc sempre en compte l'època de l'any i l'energia dels 5 elements de la medicina tradicional Xinesa per a dissenyar la classe que t'ofereixo.

El Brunch

El brunch serà un assortiment de menjars salats i dolços servits en bufet lliure on podràs muntar-te el teu plat i repetir fins acabar existències. També servirem begudes fredes i infusions. Tot és menjar vegetarià casolà fet amb aliments ecològics, de la màxima proximitat possible, tan propera, de vegades, com la nostra pròpia horta (que podràs visitar).
Al juliol fem BRUNCH de PIZZES fetes al forn de llenya!!

On es realitza

📍 La ubicació exacta te la compartim un cop t’has apuntat a l'event, però per calcular temps i distàncies estem a 10 minuts amb cotxe de la ciutat de Reus, en un maset molt integrat a la natura, envoltats de bosc, amb unes grans vistes al Mediterrani i de fàcil accés.

El Programa


11:00
- Arribada i introducció a la pràctica
11:30 - Practicarem Qigong durant 60 minuts
12:30 - Farem el Brunch
15:00 - Comiat o espera pel Bany de So i Arona

El Qi Gong

El Qi Gong és un terme recent que engloba diferents practiques xineses les quals tenen 5.000 anys d'antiguitat. Té un ampli espectre de tècniques que utilitzen exercicis, postures i moviments de baixa a moderada intensitat que serveixen per millorar la salut dels òrgans i desenvolupar l'equilibri energètic, la força, la mobilitat, el control, l'elasticitat i la transformació emocional.

L'origen
El terme Qi Gong, generalment s'atribueix la seva creació al Doctor Liu Guizhen (1920-1983), que ho va enunciar en seu llibre 'Qi Gong Liaofa Shiyan' el 1957. Els seus esforços es van centrar en difondre la pràctica energètica de la tradició Xinesa en el context de la República Popular Xinesa, redefinint l'art de l'energia sense referencia al seu context religiós o filosòfic (taoista, budista o confusionista) i va presentar el Qi gong com un mètode científic, amb la intenció que fos acceptat i legitimitat pel govern xines d'aquell moment.

Concretament, l’Associació Xinesa de Qi Gong per a la Salut , creada el 2001 per a regular l'activitat d'aquest pràctica, contempla només alguns dels sistemes de qigong (els 5 animals, les 8 joies, els sons terapèutic...).

El terme Qi Gong a que em refereixo és més global i és el que ens ha arribat a la nostra societat gràcies a la difusió dels Mestres Xinesos i dels alumnes que han arribat a algun grau de mestratge. Aquest Qi Gong inclou tota la cultura del cultiu energètic, de la salut, de les arts marcials i també monàstic, sense cap tipus de restricció.

El concepte de Qi Gong
És una idea formada per dos paraules: qi i gong.

Qi es refereix a l’alè vital que circula per l'organisme humà, donant-li vitalitat, però també l'energia en un sentit més ampli, la força que anima tot en la naturalesa i tot en l'univers.

Qi Gong es refereix a tot allò que s'aconsegueix amb un treball i esforç continuat i també l'habilitat i qualitats superiors de qui ho ha aconseguit, pel que podem traduir-ho com a mestratge.

Per tant, Qi Gong es pot dir com la 'mestratge de l'alè o mestratge de l'energia'.